martes, 20 de abril de 2010

Difusió i voluntaris, primer pas de la Plataforma Horta-Guinardó Decideix

Serà Catalunya independent algun dia? Ho veuran les generacions presents? Al setembre passat, Arenys de Munt va fer la primera consulta sobre la independència de Catalunya, que han emulat i volen emular d’altres municipis catalans. La Ciutat Comtal no n’és una excepció. Amb el ferm propòsit de dissenyar i dur a terme una consulta a Barcelona sobre la independència de Catalunya amb les màximes garanties, la Plataforma Horta-Guinardó Decideix es va constituir ahir a l’assemblea celebrada als Lluïsos d’Horta. A la reunió, van assistir-hi un centenar de persones, entre representants d’associacions i entitats. 

Abans de l'assemblea, al vestíbul dels Lluïsos.

La plataforma té un any per fer la seva tasca, ja que el 10 d’abril de l’any que ve se celebrarà la consulta ciutadana. La pregunta, aprovada fa un mes per la plataforma BarcelonaDecideix, serà: “Està d´acord que la Nació Catalana esdevingui un Estat de Dret independent, democràtic i social, integrat a la Unió Europea?”

Voluntaris, recursos econòmics i difusió

L’objectiu primordial de la Plataforma Horta-Guinardó Decideix, ara per ara, passa per difondre entre la població la celebració de la consulta sobre la independència i aconseguir suport en forma de voluntaris i recursos econòmics. Segons informa el portaveu i coordinador provisional de la plataforma, Lluís Vila (a la foto), ara es compta amb uns 200 voluntaris però d’aquí un any s’espera aplegar uns 1.200.

Durant la trobada, representants de les plataformes dels barris d’Horta-Guinardó i responsables de diferents àrees de la plataforma (districte, recursos, comunicació...) van desgranar la tasca feta fins ara i la feinada que queda per endavant. La majoria van coincidir en què cal fer visible al carrer la celebració de la consulta. Per això, caldrà propaganda, celebració de festes i concerts, ser presents a totes les festes cíviques del barri, divulgació per instituts (ja que podran votar els majors de 16 anys), venda de material (samarretes, pins...) i, fins i tot, visitar els veïns porta per porta amb voluntaris que expliquin el projecte.

La coordinadora d’entitats d’Horta-Guinardó, Josefina Valcárcel (a la foto), va mostrar el suport a la Plataforma i va dir que treballarà per difondre entre les entitats que coordina el projecte. Per la seva banda, l’Associació de Veïns d’Horta, l’Ateneu Hortenc i els Lluïsos d’Horta han ofert el local pel dia de la consulta.

Fira de la Terra i Sant Jordi

En nom de BarcelonaDecideix, Horta-Guinardó es responsabilitza aquest cap de setmana de la presència de la Plataforma a la Fira de la Terra, i el pròxim diumenge 30 de maig s’organitza la festa de presentació de la Plataforma del districte. Mentrestant, BarcelonaDecideix aixecarà una parada a Rambla Catalunya / Consell de Cent per aquest Sant Jordi.


Logotip Horta-Guinardó Decideix.

No hay comentarios: