viernes, 23 de abril de 2010

Dora Serra guanya el concurs de microrelats del Matas i Ramis

Dora Serra guanya el primer premi del concurs de microrelats del Centre Cívic Matas i Ramis. El segon premi se l’ha endut Josep Cortés Granero, amb el microrelat “Un bon sopar”. El tercer premi ha recaigut en Araceli Márquez de la Concepción. A continuació, reproduïm les històries guanyadores:

Primer premi
M’han convidat a fer camí, amb poc bagatge, sols l’imprescindible. He de saber triar: sentits il•lusionats, plens de passat, present i futur; mans obertes, disponibles per rebre i donar; mirada fixa en el més enllà; oïda atenta a tot l’entorn; pas moderat, sempre endavant; paraula prudent, cercant l’objectivitat. Accepto el meu destí: Itaca. Fi del VIATGE (Dora Serra i Espada)
Segon premi: Un bon sopar
Mal viatge sia! Vaig cridar en adonar-me’n de la corrua de formigues que m’envaïen el marbre de la cuina. Havia deixat un plat amb les restes del sopar, just a un metre de la finestra que donava a la eixida. Per cert, quin sopar! Un rostit de carn d’allò tan fi, saborosa com cap, exquisida flaire, es desfeia tan sols assaborir-la. El llorer just, la sal justa i la menta justa. Fantàstic. A la fi, l’amic Lluc ha resultat tendre. (Josep Cortés Granero)
Tercer Premi
Salgo al jardín. Miro las plantas y quedo prendado de una especie desconocida por mí. La huelo y mi nariz se alarga, se alarga y mi cabeza, mi cuerpo y extremidades se comprimen, absorbidas por la planta. Formo parte de ella. Mis miembros se extienden hacia los tallos y raíces en un viaje inédito. Busco el sol, el agua y los nutrientes de la tierra. Se aproxima mi mujer con las tijeras y… ¡Choki! Mala hierba, dice. (Araceli Márquez de la Concepción)
El centre cívic recorda als participants que disposen d'un exemplar del llibre de microrelats. D'altra banda, qui vulgui el CD de la passada edició del concurs de cantautors d'Horta-Guinardó pot demanar-lo (fins a exhaurir existències).


Patrocinadors

No hay comentarios: