sábado, 10 de abril de 2010

Històries d'Horta

El 20 de juny de 1884 va haver a Horta un accident de tramvia amb nombrosos ferits, però res massa greu més enllà de l’ensurt. Com sé una història que va succeir fa 126 anys? El relat es va explicar l’endemà al Diari de Barcelona i l’he conegut gràcies al web Històries d’Horta (Hd’H).

La pàgina es presenta com “un portal nascut per oferir informació de les publicacions que han pres a Horta com a protagonista”. De seguida te n’adones, però, que aquest web significa molt més. Hd’H representa, al meu entendre, una excel·lent font per informar-se del barri i, atenció, per fer-ho de forma lúdica. Interessant per escoles i instituts del districte, dit sigui de passada. Parafrasejant el famós eslògan comercial dels barris, “a Històries d’Horta hi ha de tot”. Remenaré una mica per les seves entranyes.

  • Hd’H conté una profusa recopilació de publicacions que tenen a Horta com a denominador comú: llibres ordenats per títols i/o autor; revistes, diaris o setmanaris antics i actuals, així com articles del barri de temps ençà o articles dels nostres dies.
  • El portal acull col·laboracions en formes de relats, contes, narracions, pintures, dibuixos i fotografies.
  • Quan escric més amunt “informar-se de forma lúdica”, em refereixo que es poden aprendre fites del barri (entitats, història, masies...) jugant i investigant amb jocs: passejades per Horta amb test incorporat, puzzles on line, mots encreuats, un joc de l’oca o un memory.
  • Per acabar-ho d’adobar, Xavi, l’autor del web, aplega dins d’un “calaix de sastre” una miscel·lània d’articles en què Horta n'és la protagonista i/o el rerefons. Finalment, a enllaços, en reuneix un reguitzell d’altres pàgines, de webs de biblioteques i de blogs. Ah!, i m’ho oblidava, Històries d’Horta hi disposa d’una agenda mensual del districte.  
Sabeu quin any es va inaugurar el bar Quimet?

No hay comentarios: