martes, 25 de mayo de 2010

El Consell de la Joventut d’ Horta-Guinardó s’agermana amb una entitat salvadorenya

El Consell de la Joventut d’ Horta-Guinardó (CJD7) s’ha agermanat amb l’entitat juvenil de la regió salvadorenya de Bajo Lempa, MOJUBLE (Moviment Juvenil del Bajo Lempa). La finalitat de l’agermanament consisteix a donar suport a la plataforma, a intercanviar experiències i a l’enriquiment recíproc de totes dues entitats. “El primer acte, si tot va bé, serà el 18 de juny: farem una festa salvadorenya d’inauguració del projecte”, anuncia la tècnica i secretària general del CJD7, Ariadna Gálvez (a la foto).


El Bajo Lempa és una regió d’El Salvador que a la guerra civil va quedar deshabitada i que després dels acords de pau es va reocupar. L’agermanament neix de Cooperacció Horta, entitat membre de CJD7 que treballa des de fa temps amb aquesta zona camperola del país centreamericà. “Vam veure que dues realitats molt llunyanes som el mateix, dues plataformes que es dediquen a defensar els drets dels joves”, afirma la secretària general del Consell de la Joventut d’ Horta-Guinardó.

Internet salvarà les distàncies. Es farà un web i es treballarà a través de videoconferències i vídeos. Els infants o joves d’una i altra banda relataran, per exemple, com són les seves respectives escoles, o quin camí fan per anar al metge. Per l’any que ve, pot haver un intercanvi de joves.

CJD7

CJD7 engloba 29 entitats i associacions d’ Horta-Guinardó, la majoria centrades en el lleure, a nivell infantil. El Consell de la Joventut, explica Ariadna Gálvez, dóna suport a les entitats i a l’associacionisme juvenil, fa de mitjancer amb el districte pel que fa a conflictes, subvencions i demandes, i defensa els interessos juvenils dins la política municipal.

No hay comentarios: