viernes, 7 de mayo de 2010

Festa del PSC al Parc Central de Nou Barris

Vols veure en viu el president de la Generalitat o l’alcalde de Barcelona? O ballar amb la música de la Fundación Tony Manero? Aquest dissabte el PSC envaeix el Parc Central de Nou Barris per celebrar la festa de maig. No hi ha pèrdua, el desplegament es percep una hora lluny, però per a més concreció, tot s’ha muntat al costat del Parc Tecnològic BCNord, vora la seu i la biblioteca del districte (a la Guineueta).

A partir de les 10 del matí començarà l’espectacle, que organitza la federació del PSC de Barcelona, i que durarà tot el dia. Cap a la una del migdia, faran els parlaments el president de la Generalitat, José Montilla, l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i el primer tinent d’alcalde, Carles Martí. L’escenari s’ha aixecat amb les vidrieres del Cibernàrium com a rerefons. Davant, hi ha una bona pila de taules ben arrenglerades, i cap a la dreta, pujant pel parc, s’escampen desenes de carpes.

A les carpes hi haurà mostres gastronòmiques i degustacions, estands d’associacions del districte i de tot Barcelona. Per tres euros, es podrà menjar un plat de fideuada. I cap a les onze de la nit, actuaran la Fundación Tony Manero i The Pepper Pots, que al voltant de la una tancaran la festa. Durant el dia, hi haurà tallers per aprendre a fer còctels, d’altres de danses i balls, batucades així com rondallaires i espectacles africans.

A l’aplec s'hi debatrà sobre actualitat: amb la Mediterrània com a escenari o protagonista. “És el tema d’aquest any”, explica Enric Llorenç, coordinador a Barcelona del PSC. N’hi haurà un debat sobre el conflicte israeliano-palestí i un altre sobre la dona a l’espai de la Mediterrània, per exemple.

Aquesta tarda, desenes de treballadors anaven amunt i avall a cuita-corrents perquè aquest dissabete tot surti fil per randa. Fins a quatre camions i una furgoneta descarregaven ferros, taules i cadires dins del parc. Quan deu costar tot plegat?, li he demanat al coordinador. M’ha contestat que no ho sap però que “molt”. [Lògic, oi? Com tots els mítings de qualsevol partit a una gran ciutat].

No hay comentarios: