miércoles, 9 de junio de 2010

El portaveu d'ERC al districte afirma que es tanca l’emissió de Ràdio Horta-Guinardó a l’FM perquè causa interferències

El conseller portaveu d'ERC al districte Horta-Guinardó i secretari de política municipal d’ERC a Barcelona, Jordi Coronas i Martorell, assegura al seu blog, Bones Impressions, que es tanca l’emissió a l’FM de Ràdio Horta-Guinardó perquè provoca interferències a "Ràdio Trinitat Jove, que és ràdio taller, i a El Prat Ràdio, aquesta amb llicència per a emetre”.

Segons el portaveu, “és a causa de les interferències produïdes a la ràdio municipal d’El Prat de Llobregat que RHG té obert un expedient a la Direcció General de la Generalitat de Catalunya”. Coronas afirma que aquest és motiu suficient perquè la Generalitat tanqui l’emissió a l’FM però hi afegeix que el cessament també ha vingut determinat pel “canvi d’ubicació de l’antena amb la qual emet” i “per la manca d’honestedat del seu director que canvia el seu discurs en funció de l’interlocutor; m’atreveixo a dir que fins i tot practicant l’engany”.

El conseller republicà afirma que “la manca d’honestedat és una de les coses més difícils de pair i aquesta ha estat la causa principal de tots els problemes que han acabat derivant amb la interrupció d’emissions per FM de Ràdio Horta-Guinardó”. Segons afirma, “malgrat els múltiples consells i intents de buscar solució, també per aquest que us escriu en aquest bloc, el director de Ràdio Horta-Guinardó ha fet cas omís a tot el que se li ha aconsellat”.

Més que les interferències, Coronas afirma que li ha dolgut la manca d’honestedat del director de la ràdio, David Romero. I hi afegeix que aquest cas és un dels pocs que l’ha deixat “molt mal sabor de boca com a conseller a Horta-Guinardó”. També aclareix que Ràdio Horta-Guinardó continuarà emetent per internet.

Finalment, el conseller afirma que ha volgut manifestar per escrit la seva versió per les opinions que ha sentit que es deien a la ràdio i que s’escrivien a alguns murs del facebook. “I ho he volgut fer a pesar que sé que bona part d’aquesta rancúnia per part del director de l’emissora en qüestió es dirigirà cap a mi. M’és igual, perquè si hi ha una cosa que no penso deixar mai sense resposta són les mentides vinguin d’on vinguin”, justifica.

Canvi de dial

Ràdio Horta-Guinardó ha afirmat a través d'un comunicat en facebook que el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació no tancarà la ràdio si es fa un canvi de dial. D'altra banda, abans d'ahir a la nit l'emissora va emetre un especial per respondre a la declaració del conseller. Segons Joves Periodistes del Carmel, el director de la ràdio "va montar un teatre en directe de manera que volia intentar fer pena". "En aquest assumpte, Boca Ràdio 90.1 FM -conclouen- no te res a veure".

3 comentarios:

Jose R. dijo...

Una cosa, Jordi Coronas es conseller portavoz del Grupo Municipal de ERC, no "del distrito", cada grupo tiene su portavoz y el "portavoz del distrito" en cada una de las áreas es un miembro del gobierno o la misma regidora.

Felipe Blasco dijo...

Gracias por la información, ahora le preguntaré porque en su perfil pone: "sóc Conseller portaveu al districte d'Horta-Guinardó i secretari de política municipal d'ERC a Barcelona"

Felipe Blasco dijo...

Perdona, tienes razón. Mea culpa. Ahora me he dado cuenta de que el escribe "portaveu al districte" i no "portaveu del districte". Ahora lo corrijo, gracias de nuevo.