lunes, 21 de junio de 2010

Felip Puig afirma que Convergència no es rendirà i mirarà cap a Europa si es retalla l’Estatut

El secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, va declarar a aquest blog, en referència a les possibles retallades a l’Estatut de Catalunya, que “si Espanya diu que no al camí del mig, a CDC no li quedarà altre que mirar cap a Europa”. Ho va manifestar després del míting celebrat a la Plaça Eivissa en què Convergència Democràtica de Catalunya Horta-Guinardó va commemorar el seu 25è aniversari al districte. La presidenta de la formació nacionalista del districte, Iolanda Latorre, que va presentar al diputat convergent, va animar als catalans a no rendir-se davant les dificultats.

El discurs de Felip Puig va tenir un fort to no ja nacionalista sinó independentista, tot i que ell mai no va emprar aquesta paraula. Va usar expressions com: “Voluntat de ser aquest un país normal a Europa i al món”, “una nació que busca el seu lloc al món”, “construir majories socials per decidir”, “que el nostre objectiu és aconseguir més aviat que tard que Catalunya sigui un país normal a Europa i al món”, “que no hi ha Tribunal Constitucional, ni Constitució, ni PP ni PSOE, ni societat espanyola que pugui aturar la voluntat majoritària i democràtica d’un país que vol ser lliure”, o bé que CDC assumeix la responsabilitat “en la estabilitat de moltes coses, de l’economia espanyola que encara, encara és la nostra”.

Davant d’aquest allau de referències a la independència, i contra el que acostuma a declarar el president de CiU, Artur Mas, que parla del dret a decidir de Catalunya, vaig preguntar-li si es referia a optar per la via de la independència. Em va contestar que ell mai no havia dit aquell mot, però que insistia que si se li tancaven portes a Catalunya, “CDC no es rendirà” i “no li quedarà altra camí que buscar el seu camí per Europa”. Li vaig comentar que tot i que no havia esmentat la paraula “independència”, s’hi referia. Va marxar sense contestar i somrient.

Per la seva banda, Latorre va recordar que “hem de demanar als polítics discursos brillants i respostes intel•ligents als reptes d’avui i als del futur” i, en referència a possibles retallades a l’Estatut, va demanar “que no sigui aquesta la primera generació de catalans que es rendeixi”.

L’Estatut ja va ser retallat en el seu tràmit d’aprovació. A les Corts espanyoles, la definició de Catalunya com a nació va quedar arraconada al preàmbul. També van modificar-se articles del poder judicial, de competències en migració i de la llengua , entre d’altres.

Podeu veure alguns fragments del míting celebrat a Horta divendres passat en aquest vídeo.


No hay comentarios: